четверг, 24 марта 2016 г.

Історія нашої школи

В тихому, чарівному, квітучому куточку Присамар'я є острівець мелодійного, дзвінкого дитячого сміху. І це не міраж, це життєдайний оазис – школа в селі Євецько-Миколаївка, що заснована в 1939 році, напередодні Великої Вітчизняної війни.
Її доля цікава і водночас складна. Жорстока, немилосердна війна не шкодувала нічого й ніщо. Не обминула вона і школу. Під час війни вона була зруйнована, і діти навчалися в сільській хаті,  а значить школа жила, не зважаючи не жахи війни. І вижила.
Силами колгоспу з цегли, яку виробляли в селі у 1957-1958 роках школа була відновлена – відкрилась восьмирічка. В ній навчалось близько 160 дітей . Справжнім батьком школи став директор Шапошніков Валентин Іванович.
  Ішов час. Країна крокувала до політичної відлиги. Не залишилась осторонь і школа. У 1962-1963 навчальному році директором стає  Рева Іван Дмитрович, і вже через рік у 1963-1964 навчальному році школа реорганізована в початкову, а в 1983 році створено школу-сад і  лагідною ненькою їй стає Кравець Віра Оникіївна, яка виховала не одне покоління та пропрацювала в цій  школі 58 років. У 1987 році силами підприємства по відгодівлі КРС  під керівництвом Брови Івана Пилиповича було добудовано приміщення школи та дитячого садка. Протягом багатьох років її стінах росли, виховувались, навчались жити ті, хто потім будуватиме  вже самостійну й незалежну державу-рідну Україну.
   І знову час державної перебудови співпадає з новою сучасною реорганізацією школи з 1994 року в неповну середню, а очолює її тодішній молодий директор Артеменко Тетяна Григорівна, яка і нині виховує наймолодше покоління – учнів початкових класів. Перебудова принесла не тільки радість, а й невтішні наслідки: у 1998 році з балансу АПФ « Провесінь» було знято й закрито такий необхідний дитячий садок.
     Нині педколектив налічує 11 фахівців, а учнівський колектив складає  40 учнів. Очолює школу молодий та енергійний , сповнений нових ідей, директор Решетняк Надія Вікторівна. На сьогоднішній день силами районного відділу освіти ведеться робота по відновленню роботи дитячого садка і реорганізації школи в навчально-виховний комплекс.
     Педагогічний колектив на високому рівні веде навчально-виховну  роботу за новітніми технологіями та сподівається виховати ще не одне покоління гідних громадян нашої держави.  Вчителі школи сподіваються, що ця школа та інші невеличкі школи будуть існувати ще довгі роки, оскільки це вогник, що світиться в душах цілих  поколінь!

Комментариев нет:

Отправить комментарий